European Steel Bridge Award 2016

28.07.2020
ISC Rådgivende Ingeniører A/S, København markerer sig igen flot i avanceret design af broer ved at vinde Den Europæiske Stålbropris – European Steel Bridge Award 2016 for Sundsvall Broen i Sverige.

European Steel Bridge Award uddeles af ECCS (European Convention for Constructural Steelworks Association) hvert andet år, for at inspirere designere til kreativ og exceptionel anvendelse af stål i brobygning.

Den europæiske bredt sammensatte jury af arkitekt-og ingeniøreksperter i brobygning har nu blandt flere end 30 indleverede broprojekter valgt Sundsvall Broen i Sverige. Det er ekstraordinært at to ud af de tre finalister er projekteret af det danske specialistfirma i bærende konstruktioner og brobygning ISC Rådgivende Ingeniører A/S.

De udvalgte projekter Odins Bro i Odense i finalen – Europas længste svingbro over Odense skibsfartskanal og Sundsvall Broen i Sverige – en 1,5 km lang stålbjælkebro over Sundsvallfjorden ca. 400 km nord Stockholm.

Ved en endelig evaluering blev Sundsvall Broen udvalgt som den endelige vinder. Kåringen af vinderen fandt sted den 14. november 2016 ved en højtidelighed i Stockholm Sundsvall Broen modtog allerede i 2015 i Istanbul ECCS´s Structural Steel Design Award. Sundsvall Broen har ialt 11 fag med største spændvidde på 170 m. Den er geometrisk kompliceret
da den er opad krum, horisontalt krum, har variabel højde, variabel bredde og har tværfald. Det samlede stålforbrug til broen var 22.000 ton.

ISC er ikke ukendt med at vinde internationale priser for avanceret og kreativt design. Firmaet har gennem årene modtaget ECCS´s Steel Design Award for ”Outstanding” Design hele 6 gange, hvoraf den femte blev overrakt i Venedig for design af Øresundsbroen, hvor ISC var partner i ASOgruppen der vandt den internationale projektkonkurrence med det projekt der også kom tiludførelse.

Odins Bro modtog i 2014 IABSE´s (International Association for Bridge and Structural Engineering) danske bropris.

ISC med snart 50 år på bagen, er et af Danmarks større rådgivende ingeniørfirmaer, der har fokuseret på ”high tech design” af offshore installationer, broer og større anlæg. ISC har ca. 250
højt kvalificerede medarbejdere, hvoraf ca. 85 % er ingeniører. ISC er godt repræsenterede i Danmark med afdelinger i København, Kalundborg, Kolding, Esbjerg, Viborg, Aarhus og Aalborg.
Derudover er der et kontor i Wellington i New Zealand.