Ørsted udvikler Hornsea 2 Offshore Wind Farm (HOW02), der kommer til at være placeret i den engelske del af Nordsøen, 115 til 155 km ud for Yorkshire. Vindparken kommer til at inkludere en High Voltage Alternate Current Offshore Substation (OSS) såvel som en Reactive Compensation Station (RCS).

I slutningen af 2017 blev ISC Rådgivende Ingeniører A/S tildelt en kontrakt af Ørsted om at udføre det detaljerede design af OSS og RCS for Hornsea 2 Offshore Wind Farm.

Vanddybden i området er omkring 36 m. Den planlagte Offshore substation (OSS) består af en topside i stål, der står på en seksbenet rektangulær stål jacket, som er fastgjort til havbunden af 4 pæle, der er slået ned i havbunden gennem de 4 hjørner af stål jacket fundamentet.

Når hele projektet er færdigt forventer man, at OSS vil sætte en ny rekord med 1,320 MW kapacitet og 7,500 ton topside installeret på det seksbenet jacket fundament. 1,4 GW Hornsea 2 Offshore Wind Farm kommer i alt til at råde over 165 Siemens Gamesa 8MW vindmøller. Offshore platformen (OSS) kommer til at have udstyr til højspændingsoverførsel, distribution og andre faciliteter såsom nødgenerator, batterier samt paneler til styring af vindmøller.

Hornsea 2 Offshore Wind Farm kommer som tidligere skrevet til at blive verdens største offshore Wind farm, når den kommer i drift i 2022. Fabrikationen af OSS og RCS finder sted hos Sembcorp Marines integrerede værft faciliteter i Singapore.

Contact
Andreas Laungaard

Andreas Laungaard

Vice President Renewable Energy
Torben Løkkegaard

Torben Løkkegaard

Head of Offshore Substructures & Geotechnics
Peter Seielstad Nielsen

Peter Seielstad Nielsen

Business Development