Kolding Kommune etablerer en kommunal terapihave for at kunne tilbyde borgerne en naturbaseret terapi til bl.a. stressramte borgere.

Visionen for Kolding Kommune: Terapihaven Møllebæk vil gå forrest og inspirere borgere, medarbejdere og samarbejdspartnere til at bruge naturen i forebyggelse og behandling af stress og stressrelaterede udfordringer.

Det er et mål at Terapihaven Møllebæk er en førende model for kommunale terapihaver i Danmark Til terapihaven etableres ca. 100 kvm bygning som understøtter ude aktiviteterne.

Brugergrupper som anvender terapihaven, er inddraget til at definere behov i bygningen og fremhæver vigtigheden af at naturen tydeligt kan fornemmes, når samtaler og undervisning foregår indenfor i dårligt vejr samt at der er mulighed for omklædning og tørt opbevaring. Arkitekturen er ydmyg og signalerer ”ro og robusthed”.

Der benyttes bæredygtige materialer i træ både indvendig og udvendig. Bygningen falder ind med naturen og øvrige omgivelser. Store vinduer mod skoven, der udvisker overgangen mellem inde og ude samt en svævende terrasse.

Contact
Bjarne Ibsen

Bjarne Ibsen

Vice President Onshore
Allan Andersen

Allan Andersen

Area Manager
Peter Seielstad Nielsen

Peter Seielstad Nielsen

Business Development