Grundighed og pionerånd i mere end 55 år

Vi i ISC har altid sat en ære i at gøre tingene ordentligt og grundigt. Samtidig med at vi rykker grænserne for ingeniørkunsten. Det ene udelukker nemlig ikke det andet. Inden for vedvarende energi er det afgørende, at man tør og kan innovere – branchen har vind i sejlene, men det er afgørende, at vi insisterer på at accelerere udviklingen. ISC er toneangivende og insisterer på at udfordre og rykke forestillingerne om, hvad der er muligt.

Power-to-x (PtX) og grøn brint er for alvor på vej frem, og vi er med helt fremme. Det samme gør sig gældende med udviklingen inden for flydende vind. Vi gør det med afsæt i årtiers erfaringer med offshore vindenergi både inden for substations og fundamenter. ISC har i to årtier været ledende inden for offshore substations med en markedsandel på mere end 60% af alle substations fordelt på 3 kontinenter, verdens største offshore substation samt verdens første offshore substation bygget i vores baghave i Østersøen i 2003. 

Det er derfor helt naturligt, at vi er med i udviklingen af både offshore brint og flydende vind.

Offshore pionerer med verdens første offshore substation i 2003

Vi udviklede og designede verdens første substation til en offshore havmøllepark i 2003: Nysted Havvindmøllepark i Østersøen.

Det var startskuddet til snart 20 år, hvor vi har været toneangivende rådgivere på offshore projekter inden for vedvarende energi. Projekter som har været med til at flytte grænserne for, hvad man i dag formår, når det handler om at udnytte den enorme mængde vedvarende energi, som findes i havvindene. Vi tror på, at vi kan udnytte havvindene endnu bedre, sådan at vi kan accelerere den bæredygtige omstilling af vores energiforbrug og reducere vores fælles klimaaftryk.

Nysted_OSS_03 

Billede: Nysted Havvindmøllepark og verdens første HVAC substation.

Vi har siden opførslen af Nysted Havvindmøllepark været pionerer inden for udvikling og nytænkning af løsninger inden for vedvarende energi. Det har gjort os til førende på markedet indenfor offshore substations til vindenergi. Det er derfor helt naturligt, at vi er engageret i fremtidens løsninger på bedre udnyttelse af vedvarende energikilder – herunder power-to-x og offshore brint.

Vores fingeraftryk er på mere end 60% af markedet – inklusiv verdens største offshore substation

Vores ingeniørers unikke kompetencer og ekspertviden inden for projektering af hovedelementerne i offshore vindmølleparker, gør os til en foretrukken rådgiver inden for offshore vindenergi verden over. Dette har resulteret i, at vi indtager en ledende rolle på markedet med en markedsandel på projektering af ca. 60 % af alle fabrikerede offshore substations. Eksempelvis har vi udarbejdet detaljerede designs af Offshore substation og RCS til verdens største offshore havvindmøllepark – Hornsea ll som har en kapacitet på 1320 MW.

Hornsea-2-OSS-(godkendt)

Billede: Hornsea ll substation løftes på plads.

50 offshore substations i Europa, Asien & USA

Vi har leveret innovativ rådgivning til klienter i Europa, Asien og USA på design af mere end 50 offshore substations samt et væld af projekter i forbindelse med offshore vindmøllefundamenter. Som førende i branchen besidder vi solid erfaring og et imponerende bagkatalog af succesfuldt udførte projekter – og vi er klar til at hjælpe vores klienter på deres fremtidige offshore vækstrejser. Vi rådgiver inden for komplet detaljeret design af både offshore substations- og vindmøllefundamenter. I samarbejde med vores klienter og partnere bestræber vi os altid på at finde den bedste og mest effektive løsning, der balancerer CAPEX og OPEX for vores klienter.

 

Offshore Substations Map

Illustration: Offshore substations projekteret af ISC.

Kontakt
Claus Woldbye

Claus Cornelius Woldbye

Head of Green Hydrogen and PtX
Andreas Laungaard

Andreas Laungaard

VP Renewable Energy
Torben Løkkegaard

Torben Løkkegaard

Head of Offshore Substructures & Geotechnics

Førende på markedet med 50 offshore substations og flere på vej

Som førende på markedet med mere end 60% af alle substations globalt, inklusiv verdens første og verdens største (HVAC) substations, er vi det oplagte valg til dit næste offshore energiprojekt.

Vores team af ingeniører har en unik specialistviden indenfor design, udvikling og eksekvering af offshore substations. Denne viden bygger på designs af 50 vellykkede og veludførte substations, placeret på store havarealer globalt. Vores rådgivere har dermed solid erfaring i at samarbejde med klienter fra hele verden. Her er det tydeligt, at de bedste resultater skabes i et samspil mellem klient, samarbejdspartnere og vores multidisciplinære team af ingeniører.

Offshore substations med vores design

Vi rådgiver indenfor alle faser af projektet

Vi leverer uafhængig rådgivning, både direkte til ejere af vindmølleparker og udviklere samt EPCI-entreprenører. Vores nøglekompetencer indenfor design af substations ligger i vores evne til at gennemføre alle nødvendige opgaver forbundet med et substation design. Dette spænder over alle faser fra FEED/konceptdesign gennem detaljeret design, dokumenter til tender, assistance under fabrikation, installation og idriftsættelse samt efterfølgende faser som tilsyn og opfølgning.

Kontakt
Andreas Laungaard

Andreas Laungaard

VP Renewable Energy
Torben Løkkegaard

Torben Løkkegaard

Head of Offshore Substructures & Geotechnics

Fundamentprojekter til mere end 30 offshore havvindmølleparker

Referencer for WTG fundamenter

Kigger man i vores bagkatalog, vil man se, at vi har udført succesfulde offshore projekter med 30 havvindmølleparker. Vi ved derfor af erfaring, at projektledelse og -styring samt kommunikation med udviklere er afgørende for at bringe et offshore projekt vellykket fra start til slut. 

Når man designer og konstruerer WTG fundamenter er risikominimering førsteprioritet. Vi ved, hvor vigtig risikominimering er, når man arbejder offshore, og vi har masser af erfaringer fra vellykkede projekter – se f.eks. vores substations, tp’er samt olie og gas portefølje.

Vi ved desuden, at optimering og besparelse på stål er en vigtig faktor, når man vil opføre havvindmølleparker. Derfor mener vi også, at det er oplagt, at vi i ISC bør lave design af både primært og sekundært stål på dit næste WTG-projekt. Vi mener, at du opnår langt mere optimale løsninger, bedre koordinering samt væsentlige besparelser på stål, når du har os som designer på både primært og sekundært stål.

Vi ved, hvor vigtigt det er, at designet udføres grundigt – og det garanterer vi, at vi kan levere.

Læs i detaljer om vores arbejde med WTG-fundamenter på vores engelske side her.

Kontakt
Jacob Dejgaard Paulisen

Jacob Dejgaard Paulisen

Senior Engineer
Andreas Laungaard

Andreas Laungaard

VP Renewable Energy
Torben Løkkegaard

Torben Løkkegaard

Head of Offshore Substructures & Geotechnics

Tiden er moden til grønt brint

Vi tror på, at innovativ ingeniørkunst skaber nye og værdifulde løsninger. Succesfuld industriel innovation udspringer altid af at integrere erfaring, kapaciteter og nøglediscipliner i nye omgivelser og udfordringer. Offshore brintproduktion er en ny ramme, der udgør nye udfordringer for alle.

Vi har erfaring fra årtiers succesfulde offshore projekter og har kompetencerne til at lede brintprojekter offshore. Med andre ord: Vi er i stand til at realisere dit brintprojekt.

Læs mere på vores engelske side her.

Kontakt
Claus Woldbye

Claus Cornelius Woldbye

Head of Green Hydrogen and PtX
Andreas Laungaard

Andreas Laungaard

VP Renewable Energy

Rådgivning & ingeniørdiscipliner

Vi tilbyder uafhængig rådgivning både direkte for ejere af vindmølleparker, udviklere og EPCI entreprenører. Vi er førende på markedet med mere end 60 % af alle projekterede substations på verdensplan og samarbejder med frontløbere rundt om i verden.

Vi rådgiver inden for

 • Feasibility Study
 • Concept Study
 • FEED Designs
 • Basic & Detail Design
 • Workshop Drawing
 • Assistance with Certifications
 • Assistance with Authority Approval, e.g. BSH, Boem etc.
 • Offshore Assistance: Skilled staff holding offshore certificates.
 • Employer Engineer: Engineering support during detail design, manufacturing and commissioning.
  Development of employers’ requirements, philosophies and assistance doing EPC/EPCI contracting.

 

Ingeniørdiscipliner omfatter

 • Project Management
 • General Arrangement: We are working with the client to achieve the best platform layout solution: Monopiles, Transition Pieces, Jackets etc.
 • Structural: Design of an economical yet robust structure that optimises efficient installation.
 • Geotechnical design: Design of piles, soil interpretation etc.
 • Electrical: All electrical installations. Cable-ways, Earthing and Bonding, Single Line Diagrams, Power- and Light installations, Fire Alarm Systems, Auxiliary Systems and ATEX Area Classification.
 • HVAC: Design of systems to maintain the correct conditions for the sensitive platform equipment.
 • Mechanical: Working with the client to ascertain the appropriate demands and specifications for equipment, lifting and environmental protection.
 • Piping: Open drain, bunkering, de-bunkering, seawater cleaning, technical water and sewage systems, sea water systems etc.
  Isometrics, material lists and stress analysis. Technical specifications and datasheets.
 • Process: Process Flow (PFD), Process & Instrumentation Diagrams (P&ID), flow calculations, technical specifications and datasheets. 
 • Fire & Safety: We are cooperating with the client to achieve cost-effective fire & safety design.
  Chaired Hazid and Hazop sessions for the client, Risk Management and studies, Fire and Explosion Risk Assesment (FERA).
  Escape, Evacuation and Rescue Analysis (EERA), ALARP Register, Risk Assesments, FOAM and Argonite Systems.